Anotace: World without end - od Gregoriánů
Přišel jsem z bájných lesů,
odložil jsem lesk a pel.
Zbavil jsem se nočních běsů,
vyšel cestou do pekel.
Vzala jsi mi klid a mír,
odloudila sny.
Pod klenbami nebeskými
snímám staré vidiny.
Dal jsem svoji duši všanc,
otevřel jsem břehy.
Co mám za to, čí je punc
ukradené něhy?
Odkud přišla bolest, neklid,
odkud rána do boku?
Když jsme štěstí neměli,
bylo méně do breku?
Vrátím se zas do lesů,
přestanu se ptát.
Ponořím se do běsů,
ti dovolí mi lhát.