Jak vlci k boji zvou?
Za bohy, rodinu, za posvátnou zem svou?
Jak luny jasná zář
plá oheň bijci v tvář
Krev vroucí žilami se valí
Na stráži se štíty - pevně jako skály
S kopími vpřed, tak míří vrahu vstříc
Vlci v starých hájích jim k boji vyjí na měsíc
Ten dávný chorál, ten pochod - bohy dán
Nad hroty a dřevci bdí dávný lesa pán
Krev nepřítele nechť zkropí starý háj
Nechť zaplaví svobodou a úrodou náš kraj
Když stvůry proti nám vyřítí se z nor,
přijmeme smrt, nás přijme Svatobor
Vstříc k světlu pak dojdem' tmou
Tak nás vlci k boji zvou
Co je myšleno "bijci" ? Díky :)
08.04.2014 22:27:18 | SmallGeorge