Hacknuté Vianoce
Vianoce hacknuté nákupnou mániou
úsmevov od ucha k uchu nirvánou
solventných, celebrít sezónnym šarmom
jingle bells bez autorských práv zadarmo
hrá kto chce ako vie, na Mesiac zdŕham
z okraja krátera dlhý tieň vrhám
do jeho stredu, tam stromček postavím
nech sa zaligoce pod nebom tmavým
s tisícmi hviezdami v tom tichu splynie
tentoraz najkrajší je, áno i nie
na lunárnej púšti iný už nie je
kto telo na telo pána zohreje?
niečí pohľad cítim za chrbtom - Ona
pricupká baletka, z hviezd primadona
bledá až priesvitná, tak sa mi páči
okolo stromčeka okruh vyznačí
tenkými nôžkami bieleho tela
zakrúži krehučká kráska z imela
námesačný tanček, strieborné nite
obtáčajú symbol Vianoc, v entite
stromčeka, pavučinou snov a prianí
tak sme sa spoznali, príbeh ohraný
lásky to nie je, stáva sa raz v roku
komu? - to vopred nik nevie, mám v oku
čriepok zo zrkadla - všetko je inak
Snehová kráľovná bola ten divák
bytosť nie z rozprávky, reálna v čase
na Zemi, na Lune.. o rok na Marse
Přečteno 522x
Tipy 7
Poslední tipující: Amelie M., Amonasr, bogen, KatkatkaW
Komentáře (1)
Komentujících (1)