Vezmu vás do časů, kdy život byl jiný
My vrhali oštěpy a bohové stíny,
maso se peklo a pivo se pilo;
skoro se zdá, že dobře se žilo.
Však vypovím příběhy, jež psány krví
o lidech-zvířatech, o nichž se neví.
My stáli vždy v řadách
se záští v srdci
a v našich hlavách
se rodili vlci
Však čím jsme žili, tím jsme se stali;
vyli jsme, kousali, jak šelmy se rvali
I o mně mluvili jako o vlku,
srst jsem měl šedou, vrahu šel po krku;
Od té doby šíří strach
mé jméno - vlkodlak