Anotace: Žádnou noc nespal, co den putoval v dál, a proč že nespal, když tmy se nebál
Zelený poutník to bylo jméno jeho
zjevil se vždy ve vhodný čas
znal odlesky všech zemských krás
všeho dobrého i toho zlého
Mečem v bitvě vládl, žádný nerovnal se
kladivem v kovárně, když bylo potřeba
slušela mu i kuchařská zástěra
a mnohými příběhy honosil se
Objevil se tam kde byl třeba
ať bitva zuřila
stodola hořela
nebo v peci pálil se chleba
Nikdo ho neviděl než se objevil
ale každý ho znal
každý mu u stolu místo dal
a o husu nebo krajíc chleba se podělil
Lesy prý miloval, tam trávil svůj čas
a někdy když si se procházel
a vítr tě najednou provázel
zaslechnout si mohl jeho hluboký hlas
Tisíce let ta legenda žila a poutník všude byl
a potom Adeirův vnuk se náhle objevil
a jako poutníka Adeir vydědil
v mlhách se najednou vytratil
Ale příběhy kolují po tísících let
je jich plný ten prazvláštní svět
já mohl bych vám je vyprávět
radši však tajemství chtěl bych vám povědět
Zelený poutník nezamhouřil oka
staletí brouzdal bez chvilky klidu
pomáhal všemu Adeiru lidu
s úsměvem snášel ta hrozivá muka
A proč že to dělal, proč spánek nehledal
z lásky své naivně překrásné
miloval on noci jasné
kdy jednu hvězdu vždy na nebi vyhledal
Atris Eduí byla tou hvězdou Kvítek Nebeský
on miloval ji vroucně planoucí láskou
ona byla jeho věčnou kráskou
Jeho oči sbírali všechny její odlesky
Tisíce let ho hnala vpřed
tisíce let ji miloval
celé své srdce jí daroval
a přeci měl plný hrudi střed
Ona mu svítila, aby nesešel z cesty
ona mu svítila, když hledal svůj cíl
ona mu svítila, kde všude byl
vedla ho lesy, poli i městy
Krásná byla jejich láska pravá
že žádný nemohl jediné slovo říci
proto nebyl poutík nikdy spící
že v noci svítila mu vždy hvězda hravá
Paráda, škoda jen občas se to blbě četlo kvůli nedodržení slabik rýmů :)
05.04.2015 22:04:20 | SmallGeorge