*
Lovec na svou kořist skrz mušku mrká
právě, když odbíjí hodina vlka...
Ve křoví a ve spadaném listí
umí stopy zvěře čísti...
Ve stínu vysokých stříbrných smrků
teď navzájem půjdou si po krku...
... a na mechu a v rozkvetlém vřesu
přinesou společně oběti lesu...
**
... Vůně vzdoru jarních horských nocí
touhy jim vplétají do emocí...
***
Jsi ostřílený lovec a já plachá šelma psovitá,
máš své pasti, do nichž se sama pochytám
Jsi ostražitou šelmou a já neohroženou lovkyní,
neměj strach, bojím se já... co zas zaviním...
****
... Doteky vousů barvy mahagonu
rozbuší srdce i zvonům
dlouhý čenich, tlapy tiché
Lišák a Vlčice... nebo Éros a Psyché?
nekonečný repertoár odzbrojujících úsměvů,
ve tváři vryt hvězdný třpyt Síriův
bystrá duše, tělo sličné
plavá kštice, oči nebetyčné...
*****
... Svedu se osvobodit z jejich pohledu?
Znovu...
tak svedu... a nebo nesvedu?
Mohu...