Balada
Anotace: ...nemoci někdy bolí
V bitevním poli
v prostřed vřavy
statná žena
v litém boji
s mečem a kroužkovou zbrojí
nad dalším zabitým nepřítelem
vzpříma stojí
Člověče pojmi
v bitvách spravedlnosti není
přes všechnu sílu
přes odvahu její
ozve se výbuch
a střepiny ji zraní
...v pravé ruce citu již není
statná žena
obličejem k zemi teď leží
Přes všechnu bolest
přes všechen žal
meč do druhé ruky bere
a opět vzpříma hledí v dál
Četná její zranění
smrt dříve či později přivábí
do té doby
rvát se bude
v tom bitevním poli
Přečteno 633x
Tipy 7
Poslední tipující: danaska, Misha, Iva Husárková, Klára Němcová
Komentáře (1)
Komentujících (1)