*
Vesmír vlastně neexistuje
Představy mělké
že nekonečno být musí
nekonečně velké...
Myšlenku ať každý zkusí ale
že je také nekonečně malé
Čili: k nekonečnému kosmu
nepřiřazujme jen stále
tu ležatou osmu -
přiznejme práva půli
přiřazování nuly...
Z předpokladu, že Vesmír věčný
je plus/minus nekonečný –
nová verze vyplynula:
Vesmír je plus/minus nula
Černé díry, trpaslíci, kvasary, s vesmírem nás seznámíš... :)
Děkuji.
13.10.2016 16:28:54 | Philogyny1
Poslouchala jsem před několika dny přednášku prof. Petra Kulhánka - astrofyzik, vystudoval matematickou fyziku. Tak od něho jsem se dozvěděla, snad budu správně interpretovat: Nekonečna ve vesmíru nejsou, a pokud se s nekonečny setkáme, selhala matematika.
"Vesmír je plus/minus nula" je velmi originální. Když to vztáhnu na sebe, vlastně souhlasím. :-)
Líbí se mi nápad i zpracování textu, prosím, ukládám mezi oblíbené, děkuji :-)
13.10.2016 12:45:33 | Helen Zaurak
Já se domnívám, že selhala matematika, která jistě ještě čeká na mnohé objevy a nové zákony. Vždyť my pro výpočty týkající se Vesmíru nemáme data z dějů, pro něž vůbec nemáme vyvinuty receptory... Má báseň právě žertuje víceméně na toto téma...
13.10.2016 20:57:00 | aravara
tohle mě zaujalo :)
13.10.2016 17:54:08 | xoxoxo