Anotace: co vzniká ze směsi chemika a marockého vína, skoro černého - v němž ale slunce vyrábí nádherné rudé jiskry
*
závity hadů
nejisté v poloměru
s vruty prašivými
hydroxykarbonátem železitým
s květem síranů
na nesvařitelných přírubách
vedení odnikud tady končí
skoro neslyšně
merci?
danke?
thank you, spasibo?
prach pod vraty
se tetelivě vznáší
v pětadvaceti stupních
Réaumura
a připomíná samet
kde nedávno
pětadvacet Fahrenheitů
zasklívalo louže
a klouzačka pramenila
z uraženého hydrantu...