Anotace: ***
Prosil jsem havrana
Prosil jsem o jeho peří
Prosil jsem o poklad letu
Jež nám lidem nenáleží
Prosil jsem vlaštovku
Prosil jsem, ať ukáže mi cestu
I přes její radu vlídnou
Rozcestí je stále ke stu
A prosil jsem sokola
Prosil jsem ho, ať mě učí
Poprvé snad na kolenou
Ať otevře mé slepé oči
A nic s toho
jen roky táhly
křídla mé
se hmyzí zdály
A nakonec...
nakonec jsem prosil supy
Ať zbytky mé tlející existence
Ve svých spárech nesou k nebi
Ať zhynu jako jeden z nich
Ve víru ptačího tance.