JAK SE RODÍ VÍLY
Anotace: Víly, tajemné bytosti
S hvězdnou nocí, náhle, zčeřila se hladina,
nitka záře Luny na ní, nastala ta hodina.
Říše hlubin vodních světů dává znamení,
zrodila se víla vodní, temné mámení.
Roztančené božské křivky, panenského těla,
jistê všechny smysly mužů, rozdráždit by chtěla.
Oděna je pouze v závoj, z křídel vodních vážek,
Skromný. Jako mořská pěna, síla pouštních srážek.
V bezvětří se lehce vznáší, každou jasnou nocí,
nad vodou i nad okolím, vládne vílí mocí.
Přečteno 519x
Tipy 4
Poslední tipující: Malá mořská víla, ARTeFakty X. Múzy
Komentáře (6)
Komentujících (3)