Anotace: Pokus o zachycení jednoho podivného snu ihned po probuzení.
Na zastávce čekej včas,
kolo zamkni do stojanu,
schovej řízek.
Dorazí autobus,
v něm tlouštík ve vestě
prodá Ti lístek.
Nejezte, nekuřte, neslaďte,
jenom se hezky posaďte
U Tlouštíka.
Vystoupíš pár dní zpátky,
a nebo celá staletí,
v uličce vedle skládky,
v Egyptě starém vzápětí.
Nejezdíš pro nic za nic,
čeká Tě úkol, záhada.
Vyřešit zločin, navíc,
sám si dej pozor na záda.
S tikotem pochodují
rafije zlatých klíčovek,
řetízek s kapsou pojí
dálkovým spojem v dávnověk.
Promíchá se znovu čas,
zastávku snad najdeš k ránu,
schovej řízek.
Přibrzdí autobus
tlouštík v cylindru
prodá Ti lístek.
Nejezte, nekuřte, neslaďte,
jenom se hezky posaďte
U Tlouštíka.
Kupředu se žene zas,
motor bublá kantilénu,
létá písek.
Zastaví autobus,
tlouštík s motýlkem
prodává lístek.
Nejezte, nekuřte, neslaďte,
jenom se hezky posaďte
U Tlouštíka.