V pusté prázdnotě vod příliš krutých, ve stínech mraků,
plavil se poutník příliš starý na ještě starším vraku.
Pokorně hledě k nebi, však zbaven svého zraku,
přiznává svou vinu, beze špetky strachu.
Tu mračna obrátila se v jemnou mlhu,
poutník připlouvá k bílým břehům.
Těžkou nohou v horkém bílém písku,
našlapuje poutník vida v dálce malou vísku.
A tak kráčí poutník pláží dále vyhlížeje známé tváře.
Zlehka vstupuje do malé vísky nechav za sebou bílé písky.
Tu poutník poznává své blízké ztracené v proudu času,
plnen radosti. Nalezl svou spásu.