Fénix
Fénix,
ten bájný pták,
který shoří,
a z popela vzejde,
a zrodí se zas a zase,
jako ohnivý drak.
Bůh Re,
ten volavkou,
či v sokola promění se.
Jak všemocný,
jak v moci tajný,
jak nespoutaný,
i splašený.
Jak jak jak,
chrlí mrak,
ďábelský,
to je snad znak.
Čtyři hlavy má,
a jednu,
co mystériem tká.
Protkává se peřím zlatým,
ve zlatě to vaří,
to olovo i brnění.
Svítí svítí do zbláznění,
a věští tu moudrost,
z čelenky i mašlí.
Kraluje kraluje,
a povznáší se,
pod křídly je magie,
Žhne žhne,
a neví se,
kam doletí ty letky,
co poletí.
Přízrak,
ten meteor něhy,
co neničí,
co kypří,
ten prach věčného mládí,
kterým vytryskne fenomén!
Plamen z plamene,
a opět tu je!
Ten ten,
čarovný egypťan,
ten fénix, jing a jang.
Ten božský,
co říká,
tak vstaň!!
Vstaň,
a dopis bude odeslán.
A tak se staň!
Přečteno 491x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, V.N.Losinský, Tomcat
Komentáře (2)
Komentujících (2)