Anotace: Básnička v nevšedním podání o tom,jak se občas vypořádávám se špatnou náladou.
V nebi to asi visí,
A na mě už jdou zase chutě.
Ta touha psáti mě tlačí,
a slunce volá „ven zvu tě“
A tak s papírem,
a tužkou v ruce.
Na lavici usedl jsem,
Pod stromem.
Stínem v duši chycen.
A jak přemýšlím,
o čem psáti mám.
V mysli se rozjíždím,
k tomu moři myšlenkám.
A jak tak sedím,
pod tím stromem.
Neustále vymýšlím,
co stvořím hrotem.
Tak pomalu odjíždím….
K tomu moři myšlenkám.
Jehož voda hřeje,
a někdy i studí.
Oddávám se ideám.
Že připraveným štěstí přeje,
a pravda někdy bolí.
V nebi déšť visí,
ač zatím slunce pálí krutě.
Mě to ale nevadí.
Pud po té pomyslné vodě sílí.
A tak odjíždím,
k tomu moři myšlenkám.
O životě přemýšlím,
oddávám se ideám.
Že se slunce stále směje,
I když obloha se mračí.
Že někde pořád hřeje,
Když se mraky tlačí.
A tak opouštím ten stín,
a nastavuji ruce.
Propouštím ten smutný splín.
Slunce pouštím do mojí duše.
A tak i přijíždím,
k tomu moři myšlenkám.
V hlavě realitu opouštím.
Oddávám se představám
Že už sedím na pláži,
schovaný pod deštníkem
a krůček mám k tomu moři.
Jehož voda hřeje
a někdy studí.
Každý se jinak osměluje,
však do vody se vplaví.
Každý jinak citlivý je.
Ne jinak,když v duši bolí.
Voda mě uklidňuje.
Ve mně stíny splaví.