Krvavý měsíc
Krvavý měsíc kývá se,
tajemství odtajňuje ve hvězdách,
Jednorožec cválá hřívou majestát,
v černých norách chvěje se,
kosmos mýtů filosofických,
porcelán skelných talířů zaletí,
po obrysech zastříbřených letopočtů,
po jedné neznámé nadčasovosti,
Andromeda mlhovinou nekonečen,
luční rozmachy zapráší,
kosmonaut z věčnostmi sadů abstrakcí smíří,
kašmírové vlny gravitací,
rozprostřely závojové chvění,
kde herbářství mezigalaktična třpytů,
tanec cimbálů supernov oněmí,
ve výbuchů iluzorna,
po líbajících rtěnek netečných,
paradoxů kroutíc fantaziemi,
a zasnoubení v blescích,
třeskem, tleskem,
k lůnám kanoucích vyvřelin.
Luno, prospi k úplňkům,
v klimbajících měsíčkách.
Přečteno 422x
Tipy 8
Poslední tipující: Vivien, Psavec, jenommarie, Kubíno, mkinka, Frr
Komentáře (0)