Anotace: Krásná bytost, která se zjevuje na lesních mýtinách. Miluje tanec a Poezii... Svými básněmi nám tu zkrášluje veškeré všední dny... To je ta naše Lesní žínka:-)
V mechu a kapradí, v čirém lese,
Dívka ladným krokem se nese,
Čeká, zda mladík ji modré z nebe snese,
Na tomto překrásném tanečním plese.
V mlze a páře, či šedém kouři,
Mezi kapkami i bláznivé bouři,
Lesní žínka není tady zdejší,
A pocity sbírá ty naše vnější.
Čeká a v jejích očích jiskra,
Obraz svého já nám vtiskla,
Její srdce bije tiše a přitom hlasitě,
Myšlenku, pocit, vděk má určitě.
Její líbezný zpěv mi hladí uši,
Přilákala jsi mé oči i duši,
Sluší ti tvá vnitřní síla,
Nejsi spíše dešťová víla?
Co říká, že jí prší do duše,
Kapka za kapkou nic netuše,
Že nám na tváři úsměv vykouzlí,
A svým tancem lehce okouzlí.
Snad je tedy tato Lesní žínka,
O které je v básni zmínka,
Svým zpěvem a rýmy čarodějka,
Ovšem v srdci, dobrodějka…
...obrázek před nedělní chvilkou poezie...tak vypadala tahle žínka...;-)
https://www.youtube.com/watch?v=UhqtahICH2s
10.11.2023 16:49:38 | Marten
Pořád tak krásně hravej jseš :-)*
10.11.2023 12:53:01 | cappuccinogirl
Já stále:-)* ale je pravda, že o tobě nebo s tebou jsem složil básniček taky pár a myslím si, že ještě nekončím:-)*
10.11.2023 13:01:27 | o3_gambit