Dešťové kapky nebe roní
jehličím les v dešti voní
pod kloboučkem v mechoví
Víla, co vám nic nepoví
sladký úsměv, když rosu sbírá
hedvábně do podhoubí vtírá
jestli vyroste muchomůrka červená
pro oči krásná a vznešená
malá Víla v šatech z pavučiny
ve vlasech zapleten věnec z ostružiny
jemnou rukou pročeše kapradí
bosé nožky v jehličí jí nevadí
lehce jako ze sojky pírko
vznáší se pro světýlko
co ze světlušek odkapává z kabátků
do srdce uloží si jako památku
proč tě les musí před lidmi tajit
však i já bych tě chtěl někdy najít
ale vím, že k tobě vede cesta spletitá
když jsi před světem v podhoubí ukrytá
na mechu tak pod muchomůrkou usínáš
je dobře, že se před námi ukrýváš
v mých snech se ale na mě usmíváš
pocitem v srdci vřele zahříváš
Vílo milá
ukrytá v podhoubí.
Je zase tak krásně tvoje tohle dílko...cejtím tě z něj... a tvoje vílenka voní po ostružinách... obrázek nádhernej:-)**
29.02.2024 16:28:22 | cappuccinogirl
Děkuji, nevím, čím to je, že zrovna Víly mě fascinují:-) nebo nadpřirozeno...ale tohle jsem sem dát musel:-)
01.03.2024 07:47:44 | o3_gambit
Nesmírně hřejivá a milá báseň. Děkuji za ni, Gambitku.
29.02.2024 15:46:16 | Jupiterka
Děkuji za návštěvu:-) s nádechem pohádky...
01.03.2024 07:46:49 | o3_gambit