Vesnická dívka v dávném věku,
její okolí ji skoro nevnímá.
Však vymaní se z osudu vleku,
její cesta teď teprv začíná.
Sebe samu vydala se hledat,
ví, že má své nitro tajemné.
Silu magie cítí v sobě se zvedat,
cítí schopnosti vskutku objemné.
Co dokáže, sama zatím netuší,
však ředitel osudu již něco chystá.
Zavedené pořádky obratně naruší,
děvče zavane na skrytá místa.
V temnotě dívka obrazce vidí,
právě ona jen, ostatní však nikoli.
Svými instinkty se raději řídí,
v tu chvíli přestává být kýmkoli.
Bledé ruce ve tmě kreslí obraz,
rychle splétají nitky kouzelné.
Na stěnách magický světla odraz,
okraje dveří jsou už téměř zřetelné.
Jako v transu dívka portál vyvolává,
nitku po nitce dveře tajemné tkaje,
neznámý svět za nimi asi očekává,
po hlavě se vrhá do skrytého kraje.
Velké tajemství je, co v něm najde,
nesnažte se to prosím teď zjišťovat.
V krajině, kam slunce stěží zajde,
bude magická dívka o váš osud bojovat.
Tak tohle je úžasnej prolog...čehosi, na co se těším:-) Sestřičko, pokračuj...:-)**
28.03.2024 22:57:02 | cappuccinogirl
Moc krásné, Jupiterko milá :-* Nádherný fantasy svět :-)
28.03.2024 18:14:26 | Ondra
Děkuji, Ondrášku, jsem ráda, že se ti to líbí. A neboj, bude pokračování :-D
28.03.2024 19:29:19 | Jupiterka