R o z p r š e l a se
duhových prolnutí - optický slib
…věděla, že ho nemine…
měl tělo v okapu a hlavu jako chrlič s tlamou dokořán
když protékala jeho hrdlem – vzdechla jen; - „jééémine…
dneska jste rozšafný, jak tak nějak ze všech stran
vnímám, že milujete vodopád / i tříště vodní,
že v rozprášené stěně z kapek necháváte přehrávat útržky si cizích vzpomínek
(takový alias fontány pana Křižíka z pramenů spodních
skrz systém trubek, který je vám zcela jistě znám)“ – a na to v řeči stek´,
aby se záhy vypařil a změnil, aby mi odhalil víc kouzlo, které jenom voda umí;
- tu její mimořádnost, jak si váže atomy i další anomálie
- ta neobvyklá skupenství tání i varu, při nichž jemně šumí
- ta mnohá rozstříknutí, při nichž ožije
- i to, jak třeba kráčet po hustotním můstku
- že má svou míru odporu a schopnost odolávat poli elektriky
- a taky, jak si občas „pro libůstku“ / půjčuje její paměť a pak dělá triky
A pak mi nabídl, že jestli se mi hodí / můžeme spolu tvořit chvilku sníh a led,
být jinovatkou někde u povodí / a pak si skapat bezděky – rosit se, měnit vzhled /
třeba se zneviditelnit a s-pářit ve výšinách, než zkondenzujem´ opět někam zpět…
„výborně pane, to zní epes, prima
– s vámi chci sublimovat okamžitě! Hned…“
Intenzita toku tvých myšlenek mi přirazila hlavu ke zdi, příště, než začnu číst tvou báseň, budu si muset lehnout na záda a pod hlavu vrazit tlustý polštář.
28.09.2024 23:31:16 | Špáďa
je to vážně bomba skvělý
ale psát na tohle koment? Tak - to by bylo smělý:-)))
páč tohle je nezkomentovatelný...rozhodně teda pro hrnek kafe:-)))*
18.09.2024 16:27:45 | cappuccinogirl
brepto napěněná :))
když tobě mohou do pěny i psát
a kreslit ornamenty
tak u mě na "komenty"
bys mohla klidně i tři XXX naklikat
a já bych cítila se tebou pochopená :)
18.09.2024 16:58:13 | šuměnka