Anotace: z mailových přehrávek (odkaz na enigmana) - https://www.liter.cz/poezievproze-zivot-927217-cist
R o z t r h l se z rozmaru na poryvů pár
pak spolykal své poloviny volovin
v smíchu smíchal země kus a proměnil se na Mistrál
(vítr větrů ze Severských i Západních proláklin)
Svlékl si tu člověčinu s radostí / položíc´ ji na oltáře vědy
svoboda se duše jinak nezhostí / než ve vzdušných výšinách,
v nichž vhledy;
rozpustí vší obavy a všechen strach
obejdou se rozhřešení nejít vstříc
bez spěchu – však stále vpřed za tím, kam prach
usedne a překryje kód k vyluštění tajů od matric…
Ona tu dnes byla mocná jako hlas
jako síla zvuku v proudu vzduchu
silnější a akusticky cítitelná / aby ji nepropás´
- zaměřená v smysly jeho sluchu
vici - vidi – vítězná i viditelná - poslechem
rozechvělá vibrací všech tam a sem
tónů - z hloubek k výšinám se deroucích
v pokušení s kladívkem a kovadlinkou skovat z vláken hřích…
stál tu; jako vítěz Novoluní – NOVici_án
jako mudrc prastarého zvítězení PO – PRAvici
konatel i hybatel závaží času z lián
hliněnkový cvrnkač planet věčně snící
**
setkali se v dutině u Auris Media / zamířili odsud do Interna Auris
kopírovat okolí pro studia / a v kostěném labyrintu ztratit posturolis…
Jó, tahle je vítězná... o tom není pochyb... nade mnou zvítězila na celé čáře:-)))**
14.10.2024 18:18:29 | cappuccinogirl