Anotace: odezva na enigmana - https://www.liter.cz/poezievproze-zivot-928622-cist
…k d e s i zazvonilo
– jako když ťukne srdce zvonu do kalichu
a samozvučný tón se rozlehl svou šířkou, hloubkou, silou
aby jen protrhl síť tichu
v opojné vzpomínce a v rozbouřeném vzduchu
a třepetá se nejspíš pro předtuchu
i aby názor nehlasný a zjevný beze slova
dosáhl až k pronikavé úrovni vysoko na polici
tam, kam se běžně nesahá
tam, kde se průchod schová
kam potřeba je odvaha
kde mají siločáry rozcuchanou kštici
a kde se vůle nosí naruby
a zvuky pohybují pozpátku…
...a byla přesně tam…
blízká tak nadosah – vzdálená ke hvězdám
jak do propasti zatemnělé práh
a do zahrady potěšení chrám…
Experiment se vyjeví, jen co se kola času naráz zazubí
A na dotyky „bez poskvrny“ nemá ohrádku
(jen pokrčila rameny) / a nahlédla až dovnitř skladatele
pak rozhodila noty – a řekla: …že se skládat dá třeba i z ozvěny
a že se hudbou dá opít zcela do němoty…
i že s ním komponovat bude klidně směle…
a ON jak neúnavný motivátor vykouzlil z prázdna sladkou oplatku!
Na polici, kam nesahá se běžně
Je dotek krásný, vyvolá něžné
Vzruchy
Tušené taje...
A v nejednom už fantazie zraje
Chuť
Se pomaličku rodí
A hodí
Celej svět
Směrem
Do
Oplatkova...
Krásnej kraj...
V něm vůni znaj
Života...a jeho pod/tónů
Souzvuk... teď, vílo
Moc krásný dílo
Zarezonovalo...oslovilo
**
03.11.2024 10:49:42 | cappuccinogirl
Sic nemám hudby foto,
právě mě slastně opíjí
a němý jsem jen proto,
že všichni kol již dávno spí.
Sic nedala mi amulet,
jemně mně víská kštici,
životem s ní je krásný let
a pohlazení v líci.
Hudba je souhra siločar
co pronikly i do mě,
tož její tóny jako dar
nadosmrti chci v domě.
03.11.2024 01:56:56 | Špáďa
Kdyby šlo i tu tipnout...:-)
07.11.2024 13:30:43 | Dreamy
Dreamy, v pravém horním růžku každého komentáře se nalézá šedá ikonka srdíčka. Již po najetí na srdíčko myší se u kurzoru myši objeví text "líbí", a po klliknutí na něj se Ti komentář uloží do oblíbených. U srdíčka se poté zobrazí číslo, kolik čtenářů na něj kliklo. Klikání je zcela anonymní, ani autor básně neví, kdo na srdíčko kliknul. Viz Tvůj komentář u mne, kam jsem před chvílí kliknul a kde jen já vidím, že jsem na srdíčko již klinul, protože se mi zobrazuje tmavomodré a vícekráte srdíčko na klikání ze všech mých budoucích přihlášení, včetně současného, již nezareaguje.
08.11.2024 01:17:57 | Špáďa