..transformační II..

..transformační II..

Anotace: ..na ostří vody..(upgrade pro upravené vydání sbírky)

D o s e d a l a / jsem ve své rotaci / tou hrubou vertikální osou

až ku hladině vodní plochy…

 

A z velkých kol se vytvářela malá / střevíce stály ve vodě a vlasy v oblacích

doslova oživlé znějící imperioso / trvání života z epochy do epochy…

 

                Stál opodál / Měl v kuši šíp / však kupodivu sklonil jeho hrot

                                   a přitom pozoroval moje vznášení…

 

                Pozorně sledoval

/ oblačný větru shluk i ostrovtip / a nechtěl propásnout, až vymaním se z pout

 

až rozprostřu se - nebo proměním / až hmota dojde cíle / a cíl ho pohltí

 

až z šedi černobílé / dokráčí On i Já konečně ke smrti

               

                                    / a z ní pak někam dál…

 

                Měl proklát mě, však opět zaváhal !

 

Oběť by zcela jistě vyvolala změnu obrazu / proto jsem do hrdla si šíp svůj vnořila

 

a nejen já…      -      i celé okolí změnilo svoji tvář / I formu výrazu

 

           * voda se vzpěnila / jak aprílový kalendář /co splnil svoji podmínku

 

           * vězení otevřelo okna dokořán / by osvobození si našlo cestu ven

 

A co fakt stojí za zmínku?;

 

    že vzájemně ta spjatá těla / Venušanka a Saturňan / se rozletěla do všech stran

    v čase, jenž jim byl přidělen / barevně rozbujelá / substančně navátá

 

                     Konečně existenčně odtrženi v sblížení / ..Eadem Resurgo Mutata..

 

                                 / povstaliž v téže podobě, a přece zcela změněni /

Autor šuměnka, 05.11.2024
Přečteno 76x
Tipy 32
Poslední tipující: Rafinka, MartinX, Anfádis, jort1, enigman, nehledaná, Marťas9, zase já, Gaspi03, Ďábel sám, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

řízní...

06.11.2024 23:23:09 | enigman

líbí

Hezky jsem si početl, hezky. Trochu mě mrzí osud Venušanky a Saturňana..

05.11.2024 19:50:35 | Ywach

líbí

Mluví to...
S. Tip
Vím, že se v komentech rozepisuješ až epicky, ze mě vypadlo tohle na první dobrou...

05.11.2024 12:23:11 | Marcone

líbí

jsem užvaněná - holt je to tak
- rozepisuju se taky na první dobrou :)
a buď to letí - rychle jako pták
nebo ne - a potom chrr a dobrou :DD

ale díky Ti, žes zabrzdil a měl chuť to číst!! :)*

05.11.2024 12:27:13 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel