Š p l h a l a / jsem po žebříku do nebes / na odvrácenou stranu Měsíce…
A naháněla svá sluneční prasátka / co utekla mi od odrazu zrcátka
které se houpalo mi na hrudi / a musím podotknout, že slušelo mi velice /
A ač jsem vlastně spěchala – (poněvadž večer pořádal se ples)
tak tuze zvláštní zvuk / mě z honitby té náhle vybudil;
Stál zaníceně kousek od sopečných chřtánů / a přemýšlel…
/ Jen sem tam zaťukal /
na žilkovaný shluk /Potom se chvatně otočil /
/ však nevšiml si, že kolem něj vanu / tak pokračoval dál - v luštění nerostů a žil…
Já cítila ten myšlenkový otazník / Ty oči propalující se skrze dějiny
Tu snahu pochopit koloběh milníků skrz složení i vznik
všechny ty endogenní pochody té dané horniny
Znovu se otočil! / Však já už pro tentokrát zůstala jsem stát /
bych odkryla mu čas, v kterém již jednou zhmotněn byl a žil
a také místa, kde už kráčel víc než myriády-krát…
Vnímal mou auru / takový detail k potěšení
Vedli jsme hovor plný historických přehmatů;
O erupcích a zpopelnění / O asteroidech, rybách s nohama i místech tvorby magmatu
O fosíliích, stratigrafii a sedimentech vrásnění / I orogenezi, flyši a molasách
a schopnosti se přizpůsobit v sféře řazení / i chaotickém významu ku harmonii vah…
Koukla jsem na hodinky / za chvíli byl bál... /
A On by ve svém zanícení stále povídal...
Tak vytáhla jsem zrcadlový diadém - který se mezi ňadry schovával a hřál
a řekla mu jen; „klidně si ho vem´
…páč až to všechno pochopíš,
tak stačí, abys zatleskal.
A skrz ten malý časo-stroj Ti vždycky budu blíž…“
Být blíž je lepší, než být dál,
tomu, kdo rád by ti kus sebe dal:-)*
06.11.2024 18:12:13 | cappuccinogirl
čas kamen, čas věčnosti - a co my mimo dosah žebřů.
06.11.2024 11:51:22 | Jan Kacíř
co je to "žebře - žebřů"??" - já se picnu z tebe
žebřiny, žebřík - ? toť hádanka, u které nevím, zda na kloub přijdu jí :DD
nikdo není mimo - každý je tam, kde má být!
pro každého kousek ráje i kousek nebe
a jestli někde zují se či obují
je šumaFuk - vlnění v pohybu - a chuť i sluch a cit :)
06.11.2024 12:11:57 | šuměnka