Líticím

Líticím

Anotace: Báseň z připravované fantasy knihy Stvoření pekla.

Hluboko pod zemí krev kořeny vlaží,
ze stropu jeskyní vody řek kanou,
Tam přinesli světlo a navždy jej stráží,
ohýnek prostý je v očích jim sluncem,

oživlé barvy všechny znát baží,
šperky a kameny pro nový třpyt,
Jasná ta světla však zlé stíny háží,
zrcadlí na zdech myšlenek jed,

nevěří druhům a skrýt se jim snaží,
viní ty stíny za příkoří let,
haní se navzájem a hněvem sráží,
bědují nad šerem pro boly své,

leč ohlédnout se neodváží.
Autor Pavlich, 19.11.2024
Přečteno 33x
Tipy 4
Poslední tipující: šuměnka, Psavec, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel