Anotace: V davu, sama.....
V pohledu do známých tváří
nepoznávám žádnou blízkost
jež by nahé srdce uchopila
Tenký klas
zkoušen ve své síle. . . poražen, zbraň sečná . . .
Je tu zas
nekonečně dlouhá chvíle. . . samota, je věčná . . .
Zpěvy krás
hučí ve svém úle. . . rada marná, nestrkat . . .
Lidé v nás
síly naší vůle. . . držet pevně, netrhat . . .
V pohledu do známých tváří
nepoznávám žádnou blízkost
jež by nahé srdce uchopila.