Anotace: ...prosil se čas...
Tekutým pískem chladného večera
prosil se čas takřka doběla
zahalen v rubáši, průsvitné blůze
po špičkách v rytmu své chůze
Slova, co v zácloně seděla
promlčel čas takřka doběla
s příchutí nahořklých pralinek
vyhasnul poslední plamínek
Vše, co jsem v tu chvíli věděla
pohltil chlad onoho večera
prosil se čas takřka doběla
tekutým pískem chladného večera