Anotace: Tváře z kalných podob, ve svém nitru objevil, co spatřil v zrcadle nahém
Opar těžkých mlh
Na řeku ráje usedá
Den nadějí se láme
Tíseň svírá srdce člověka
V okovech své mysli
Chtěl se zpátky ohlédnout
Zde býval lidský rod i náš domov
Pocit viny nejde odtrhnout
Tváře z kalných podob
Ve svém nitru objevil
Co spatřil v zrcadle nahém
Včera smrti prozradil
Poslední ten večer
Vzpomínkou byl nasycen
Spálený dech se vzduchem chvěl
A on náhle odešel
(Inspirováno obrazem Richarda Peška ,, The first idiot who emmited gas in Ypres,,)