Anotace: Něco málo po delší pauze...Uvítám kritiku. Budu rád za každý poznatek.
Nač bychom si povídali?
Dva lidé; „O velký světe!“
A oni tak malí.
Proč bychom odsuzovali?
Láska nejen patří dětem;
„Nemiluj!“ – jim přikázali.
Oni stáli,pořád stáli.
Hledíce v dál
– přeci malí.
Svět se díval,
vítr valil; uši ranil,srdce hladil.
Čas ubíhal,
šepot radil,umírajíc ticho ladil.
Ticho ladil
– nenaladil.
Utekl konečně vší ctnosti
smějíc nahlas se věčnosti,
že ji nepopravil.
A tam někde v blízké dáli,
tam,kde kvítí už nekvete
dva lidé; „O velký světe!“
Pořád stáli – pořád malí.
Nakázali jako dětem,
„Nemilujte!“ - přikázali.
Buď udiven,malý světe!
A přeci jen
– milovali.
Nač bychom si povídali?
Nač bychom si povídali?