Anotace: o slovech a touhách
já mám, aspoň občas když se lognu na liter nebo čtu novinky touhu vědět. Ale občas bych chtěl mít to tvoje "nevědět". A nemyslím tím opak toho svého vědět... mám moc zbytečných slov.:-)
poznámka kontextová, nevím jestli bych tu báseň chápal samu o sobě, nebo už si tam musím promítat, něco, co si myslím o tobě.
22.05.2012 10:43:55 | ewon
:-) těžko říct
Je zvláštní právě ten proces formulace věty. Příjde mi, že nejprve je imprese (něco, co zaujme pozornost), pak přichází myšlenka (extrakce imprese) a ta se pak formuluje do slov (zaznamenání) a to vše se děje pouze podle aktuálního stavu sebe sama (kdy do pozorované věci se promítá sám autor - tedy pozorované se stává pozorovatelem). A z toho mi vyvstává ta omezenost a tedy dočasnost jakéhokoliv sdělení.
V tu dobu, když jsem to psal, mi to přišlo "šílený" - skoro jako nahlédnutí do matrixu.
23.05.2012 09:33:58 | dead-head