Anotace: Tuhle básničku jsem napsala ve škole, při hodině matematiky. Je to snad, pokud jde o vlastní tvorbu, moje nejoblíbenější. (Pokud by si někdo nevšiml, poslední řádky slok se rýmují :)
Bloudívám mrtvým rájem,
když slunce zapadá,
pak noc plíží se krajem,
má růže uvadá,
zkrápěná hořkými slzami,
zdobená starými prózami
bez děje.
Čekávám kometu
pod vyhaslým nebem,
zpívávám o létu
krajině pod ledem,
hledám cit v kamení,
místo, kde pramení
naděje.