Anotace: ...
*
*
*
Jsi bludný dobrodruh
přesto každé ráno
vstaneš
a posbíráš
všechny naše rozházené vzdechy
poházené v peřinách
a úhledně je složíš
na okraj postele
sedáš si
do pofidérních lživých pravd
ve stínu světla v temnotách
ni noha neuteče
ni ruka nezastaví čas
vnoříš
prokreslené vize
do každého z nás
jako do šuplíku
a škrtneš sirkou
vprostřed mrazivých příbojů
přízně
jež osvětluje
strategicky prázdná místa
tam dole v ulici
hned za rohem na náměstí
v malém krámku
se zbožím už dávno prošlým
a ze sevřených rudých pěstí
pustíš na zem
malý drobek
jen se sehni
pro ten malý kousek štěstí
jsi bludný dobrodruh
přesto každé ráno
vstáváš vprostřed cesty.
*
*
*
proklesené..prosím překlad :))
a posbíráš všechny naše rozházené vzdechy
poházené v peřinách
a úhledně je složíš
na okraj postele - tohle je krásný..
25.02.2013 23:37:18 | poeta