Anotace: Vejde se život do slzy nebo kapičky vody ?
Sbírka: Sofisma smyslů V.
Je veselá
pusu pořád od ucha k uchu
Starosti mi dělá
říkám si v duchu
ta slza krokodýlí
ta stopa mokrá
s křehkostí motýlí
se sílou obra
Je lehké život si uspořádat
těžké pak mu sloužit
Je lehké síly si nastřádat
těžké pak zbraně složit
Celý svět
v kapičce rosy
Namítá kdosi
Jedna kapička v celém světě
nevzpomene tě
Starosti mi dělá vše
co tmavne a bělá
do ztracena
Kam to mám jít
duše uřícena
přestala snít
Je veselá a pořád tu
pusu od ucha k uchu
nevadí ji, že si čtu
žádá si mého sluchu
Nevšimla si Karkulka
té krokodýlí slzy
u oka