Každé ráno vstávám jiný
Každý den se svět mění
Kolik nadlidské dřiny
se vnáší do mého pachtění
už od narození
dávám najevo co se mi nelíbí
a z pocitu nevole
se mi rozum tříbí
projevem svévole
Vše zakrývá
láska mého světa
Vše podrývá
moje autorita
Nejsem tatínkův ani maminčin
marně uplatňují svá práva
Život se splétá z pavučin
Myšlenko na svobodu
Buď zdráva
Každé ráno vstávám jiný
Každý den se svět mění
bez mého přičinění
bez pocitu viny
přijímám
chodím, dýchám, mluvím
a nevnímám
své zajetí
světa pojetí
do času proměn
látkových výměn
Pojetí polštáře a snu
pohybu aniž se hnu
Závislý na životě hledám svobodu
utíkám ze schodů civilizace
až do útrob své kanalizace
Zaslouží si tento svět
sám sebe nenávidět
Nebojím se
že přejede mě vlak, když nechodím přes koleje
Nebojím se
vždyť to není tak
jak vnímám
co se děje