Anotace: Jak jsem hledal až našel - sestřičku
Sbírka: Sofisma smyslů V.
Cupitá roztomile
a žvatlá ráda dospěle
Žije tím co je Bohu milé
smutné změní ve veselé
Směje se na plnou pusu
řekl bych
že se řehoce
smíchem plným nevkusu
dostane vždy to co chce
Když si nožkou dupne
malý rozmazlený spratek
Vše co bylo vzpupné
složí se do párátek
Černá hříva
schová drobný obličej
O čem jiný snívá
považuje za obyčej
Živá očka
přivírá jak kočka
A když oblékla si modré šaty
byla ženou až po paty
V těle španělská krev
vedle ní nebojím se býka
Není žádná korouhev
je ostrá jako dýka
Natahuji ruku
otvírám dlaň
pro rozlícenou dravou saň
pro princeznu na hrášku
našel jsem brášku