Anotace: Není srpen, tak proč sněží
Milé léto
ty smíšku veselých dětí
Slunce rozpálené
tetelí vzduch
Na teploměru
nevnímám křídel rozpětí
Za oknem umlklo
bzučení much
Nekouří se z komína
Kouř k nebi nestoupá
Je to divná krajina
ani chytrá
ani hloupá
Kde to jsem
snad ne ve středověku
Vrány slétají se
na bílou zem
tam i sem
Ulétly včely
ne z úlu – člověku
v té zimě parného léta
je mi do breku
Smích
jak bystřina jarní
kutálí se po stráni
Nebuď líný
jen se nahni
ať uslyšíš to volání
Opuštěných stavení
Šatů svatebních
Skřekot vran
Hlas skřivánka
Ze všech stran
jako hádka
To je pocit
zmarnělé šance
To je díky
bez kvitance
To je snaha
nevzdávat se
To je přece zima v létě
a to vše
na tomto světě
Jako zasněžené koniklece
Jako šance pro milence
Jako útulek prázdných dlaní
Je to neslyšící volání
Hluchých zvonů zdráhání
Milé léto, koukej už pořádně zatopit.
26.05.2013 12:16:45 | Psavec
Snad jeden z nejsmutnějších faktů je
že když to u duše hřeje
tělo klidně může zmrznout
tomu je dobré se vyhnout
27.05.2013 16:00:12 | VEDz RVAHEs