Anotace: (rád své básně nepojmenovávám, název napoví myšlenku a preferuji, když si ji čtenář najde sám)
Vím, co chce - a chce to hned!
Okupovat tento svět
pouhou silou myšlenek.
Ačkoli sám navenek
neprojeví vlastně nic.
Být mincí, má jenom líc -
sběratelský unikát,
o který se chceme bát.
Může se tak křehký zdát,
bezbranný i krásný snad.
Jak dokonalý je ten klam,
když mu věřím i já sám.
Dokonale poznal jsem,
co je známé dávno všem:
život prý je pouze sen
a delikátně pobaven
sám jednoho dne zmizí.
Bez vzpomínek a vizí
se znova stanem cizí.
To jediné je ryzí.
ale jo, je to celkem pěkné, nicméně osobně mám rád, když báseň má nejen název, ale ten i doplňuje samotný text...
29.06.2013 18:24:59 | Robin Marnolli
Ale ten název jej doplňuje, 33 je poměrně specifické číslo... nebo věk :)
01.07.2013 10:28:13 | free.poet