Anotace: Já už svou nit mám, jen podle ní nemohu jít zpátky
Knot dohořívá…
už nemá z čeho plát.
Prázdný mám svícen
a ze tmy zívá
černé díry jícen
a druhý,
třetí, čtvrtý…
- ani netuším,
kterým z nich se dát
Životní bludiště,
co moje cesty spletlo,
rozpouští do tříště
příšeří
zamřelé svíčky světlo,
do stínů chodby chladné…
Dál nevím, co se bude dít,
když nejsem Ariadné
a nemám sebou nit