Anotace: Je umění lásku dát.
Hořící svíce
velká jak hrnec na brambory
Vrchol nevkusu
stojí tam a zpívá navzdory
své kráse.
Svou čistotou plamene
více a více
navzdory předkusu
a s úspěchem
zdá se
Smích přešel v pláč
tak tklivé jsou její tóny
Kdo je to
a co je zač
Svou čistotou plamene
všechny sváry zažene
a nezastaví se
před žádným utrpením
Zvony
rozhoupají každé srdce
tlukouce i netlukouce
hlínou nebo zpopelněním
Vstává
plamen z knotu
z nehořlavých látek
na hlavě šátek
z teplého vzduchu snad
a může hřát
Obyčejná svíce
hoří čistotou svého plamene
ať každé srdce zažehne
i to nejodsouzenější
ať pozří náš chléb vezdejší