Anotace: Před náletem much, na svém rameni, zavírám oči, až dravými ústy, to pálivé známení, s rozkoší mi vypalí.
Bzučení much
vysoké tóny do extrému
otupí můj sluch
po tichu toužím
po tichu sténu
Jako těžké mraky
mouchy všude se vyrojí
jsou mi společníky
v prázdném bytě,v mém pokoji
Proč u mě?
proč mi kradou čistý vzduch?
nemám lepkavé prsty
nejsem jejich druh
Před náletem much
na svém rameni
zavírám oči
až dravými ústy
to pálivé znamení
s rozkoší mi vypálí
Chtěl jsem mít křídla
ale mouchy nehledal
prý jsem bledý jako křída
teď chodit po zemi, abych se bál
(Hanuš Šparlinek, 2004/13)