Anotace: Fakt stačí málo, aby byl člověk šťastný.
Láska všechno snáší
nevyhýbá se bolestem
ale pohlazení má radši
Však křivda bývá častým hostem
našich dušiček
Jak vykradený důlek
skleněných kuliček
Jak urousané šaty
po delším pochodu
Rozpraskané paty
po cestě do schodů
Je stále slabší a slabší
Láska všechno snáší
pravdu i lež
podraz a výsměch
jakoukoliv životní přítěž
Je nad vším
a všechno přenáší
Veškeré kvaltování a spěch
lehce poráží
Je stále slabší a slabší
Láska všechno snáší
odolává všem nárazům
nepodlehne počasí
ani větrům ani mrazům
lásku nic nezkazí
Žije z horkých doteků
ne doteků kamení
Láska je tu od věků
a chce stále krmení
Je stále slabší a slabší
až úplně nejslabší
Vyzáblá, zmrzlá a hladová
odsouzena na smrt ve mně leží
tu bolest snáší každý stěží
nepomohou slova medová
Je konec
když v tom jedna
budoucí stařenka
sklonila se ke mně
Je to - moje Mařenka
Tak já nejsem vzduch
Dotknul se mě Bůh
Někdy si člověk zpětně uvědomí, že byl vlastně nejvíc šťastný ve chvílích, kdy si myslel, že je nešťastný.
21.10.2013 20:03:32 | Piví