Anotace: A je to pravda ?
Jsem po zrození už několik let
Prodělal jsem všechny dětské choroby
Do puberty se rád vracím zpět
Do dětské naivní podoby
Tati
proč jsou války
proč lidé se nemají rádi
Dívám se do dálky
a mlčím
Nevím co jim vadí
Křikem křik neumlčím
Však v duši to řve
Naši předkové umírali za Císaře
dnes se umírá proti víře
která káže o odpuštění
vrahům
kterým se líbí zabíjení
Být Bohem
srovnal bych tento kraj se zemí
jak za časů Starého zákona
však proroci vyhynuli
Smutno je mi
Bůh nám dal jediného Syna
abychom se svárům vyhnuli
a
meleme stále to samé dokola
a gradace střídá hněv
Ve svém klidu a míru
nevíme
co je to válka
Hořící stodola
a kolem dokola řev
nám dává sílu
zabít žháře
bez žaláře
To je válka
jen a jen jde o majetek
Už na pískovišti jsem se pral o bábovičky
říkali mi Malý zmetek
a já se těšil na Ježíška a hořící svíčky
Tak falešné jsou představy o lásce Boží
Uhájit majetek a libovat si
jaksi
to nejde do hromady
aby se dobývali hrady
byl hlad a mor a o lásce pět
Nebylo by lepší
na ničem nelpět ?
myslím si, že k tomu smíření dojde každý z nás.přestanou naše osobní boje.velké či malé...
30.10.2013 00:18:58 | zdenka
Máš pravdu, bylo by lepší na ničem nelpět. Kdekdo z mocných se ale zaklíná křesťansko-židovskými kořeny naší civilizace, přičemž nejuctívanější a nejmocnější modlou je všude kolem nás výhradně Zlaté tele jako podstata celého systému. Bez jeho odstranění už to asi dál opět nepůjde...
26.10.2013 17:42:36 | Amonasr
Díky. Tato báseň se asi moc líbit nebude. A přitom je to jednoduché. Nelpět na ničem znamená milovat vše. To je vlastně absolutní svoboda.
27.10.2013 08:07:10 | VEDz RVAHEs
To je krásně řečeno, hluboká myšlenka. A proč by se to nemělo líbit? Ušlechtilé ideje se většinou líbí - málokdo se jimi ale bohužel skutečně řídí...
27.10.2013 09:13:15 | Amonasr