Anotace: jen tak
Kdybych byla lístek stromový
vypučela bych z jara
byla bych zelenkavý a svěží
ve větru bych svým tancem
laškovala se sluncem.
V létě bych stála na stráži
a hmyzu poskytla bezpečí
občas i jelenovi a jeho paroží
i medvědovi můj strom stačí.
Však já nejsem jen lístek chabý
jsem strom silný a mnoholetý.
A stejně jako stromy i já
jsem se smířila s tím,
že do něj kopou,řežou,sekají.
A když mu náhodou suchá větévka
či zbytek ranní rosy upadne
ještě se vztekají.
Přitom on jen chtěl být milován
a pro svou velikost a krásu obdivován
za obejmutí s radostí a láskou
svou energii naplní tě.
Zatím jen překáží ve výhledu či cestě...