Anotace: Převážně vážně.
Pestrobarevné žilky
v záři reflektoru
Pestrobarevné chvilky
v srdci bez motoru
Umělý mrtvý svět
Posnídám emulgátory
s umělými tuky
V aréně s gladiátory
si podáváme ruky
Umělý mrtvý svět
Za jahodníkem roste borůvčí
ze stromu na strom veverka skáče
zajíc v pelíšku se choulí
Však civilizace
ta děvka popravčí
se svými projekty
se pouští do realizace
a rodí
umělý mrtvý svět
a živý
pláče
slzy krokodýlí
V žilkách protékají
pestré životní barvy
A
ve svém zoufalství
se ptají
Kde se vzaly ty larvy
syntetických buněk
které zastavují srdce
a krátí dech
Natahuji ruce
lehám na umělý mech
A v této směšné poloze
Vzhlížím k obloze
pod niž
umírá vše živé
Pomalu
a dlouze
Zůstává nám pouze
Tři Dé