Anotace: Vše je úplně jinak
V zelené pastvě pro oči
konvalinky stojí jak dámy
Kapradí mi hlavu protočí
a celý zbytek světa se zdá mi
Na zádech vnímám vánek ve větvích
když stromy se sklánějí nade mnou
Slábne, slábne ptačí smích
ustupuje den před tmou
I mé přítomno někam odchází
usmívám se na ten jev
Laně šly spát do mlází
umlkl i predátorů řev
Přichází na scénu denní prožitky
kolapsu zdařile unikám
město se na mě hroutí
Vidím kolem samé výčitky
nedá se utéci do nikam
Nabírá se voda do koše z proutí
Jak Atlas držel oblohu
zabírám tuto polohu
zrozen ze skal a mýtů
Lásko, jsi tu ?
Jak Prométheus přikován ke skále
sytí dravce svým tělem
Tak já hledám nadále
lásku celým světem
Generaci za generací
umírají moji žáci
marnost nad marnost
pojí mě k tomuto životu
Ta tam je moje mladost
opírám kolo u plotu
A tak jak vojáci se z fronty vrací
beznaděj nad mým životem
míří k nebi
Však mezi větvemi
mezi konvalinkami a mým potem
dýchají vůně
a raci vylézají z tůně
a
svými klepety přestřihli mou niť
Lásky je u nás dost, jen si ji chyť