Anotace: text k písni pro kamarádovu kapelu
uniká
v osmičkách si lítá
cecilka
moucha trochu zpitá
sonduje
kde by byla skrytá
málo je
málo však je hbitá
ulička je slepá
není kudy ven
očička má vlhká
že neni to sen
chycená
je teď naše muška
bezradná
naděje je troška
nevnímá
ji snad ruka božská
přemítá
jak se z pasti dostat
sama je moc slabá
prorazit tu zeď
hrdinů je třeba
zasáhněme teď
ref: nechci zastínit tvou jedinečnost
nechci utopit tvůj originál
proč nebojovat jako společnost
pro svobodu tvou uděláme bengál
ztracená
cecilka je volná
chrání ji
další muší hejna
stále svá
sociální žena
kobylky (byly taky)
pro tyrany rána
ref.