Anotace: skvrny
když z písmen stávají se šmouhy
a ze šmouh háky
říkáš si, jestli je to tvoje
nebo cizí,
jestli se z lidí nestali stroje.
a když z čísel jsou jenom fleky
a ze fleků skoby
směješ se těm svým hloupým,
nebo jejich,
jako by z lidí zbyl jen dým.
chtěl bych na ty železa
pověsit nebeský tělesa.