Anotace: ...
Z oblohy noční
temnota dýchá.
Z velkého prostoru
jímá mne strach.
Hluboká, chladná,
Krásná a tichá;
zkoumám jí tvář,
však selhává zrak.
Tajemství veliká,
kosmických rozměrů:
nezjistíš víc,
než chce sama dát.
Jak jen jsi nicotný
človíčku hloupý.
Nechceš-li poznání
přestaň se ptát.
Moc dobré ST.
27.11.2014 18:46:30 | Eru Alonnar
Děkuji. Moc mne potešilo, že se ti líbí. Jako autor mám vztah ke všem svým básním, ale tahle je jedna z těch, které mám obzvlášť rád.
27.11.2014 18:52:22 | ElaJah