Anotace: Nerýmovaná báseň v 100% daktylu pro demonstraci rytmiky.
zavěsil v pokoji
nakřivo hodiny
aby mu klikaté
ručičky měřily
zbylý čas na této
planetě
ráno se podivil
odrazu v zrcadle
neboť se jeho tvář
podivně bortila
důvod však spatřoval
v únavě
když se měl k odchodu
sklouznul se ke dveřím
oblékl kravatu
visící ze stěny
a jal se vyšplhat
k východu
toho dne v práci jej
čekali zbytečně
protože navzdory
snažení vypadl
do nebe okenní
tabulí