Anotace: Bezrozměrný verš o mém boji s hudební naukou.
V rostoucích intervalech
pátrám po tvaru tónu
tonu
v hlubokých oktávách
a když osm nestačí
zkoumám nonu
než se v melodii utopím
chtěl bych jeden tón
pevně uchopit
a ze všech stran osahat
protože hmat mi pomáhá
pochopit
my co hudební sluch nemáme a zpíváme jen v sebeobraně se usmíváme... líbí se mi to uchopení a tím pochopení...to má daleko širší rozsah...
29.12.2014 15:14:29 | zelená víla
Malé dítě taky musí nejdřív všechno osahat, potom dokonce ochutnat. Co ale dělat s hudbou, když jí slyším, ale lidmi vytvořená pravidla mi nejdou do hlavy?
29.12.2014 15:27:14 | Tom Dvořák
to je pravda, ochutnávání pastelek, hlíny, atd... kašli na lidi a na pravidla, co cítíš ty je důležitější...a pravidla ano, ale jistě ne ve všem, pak to nesmírně svazuje...
03.01.2015 21:35:16 | zelená víla